Welkom op de website van CoderDojo Rijnwoude, waar veiligheid en vertrouwen centraal staan. Onze inzet is het creëren van een veilige omgeving voor al onze doelgroepen, en daarom implementeren wij strikte gedragscodes voor al onze toegewijde vrijwilligers.

Onze zorgvuldige selectieprocedure begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we de verwachtingen en verantwoordelijkheden die gepaard gaan met vrijwilligerswerk. Indien van toepassing, voeren wij een controle uit van diverse referenties om een volledig beeld te krijgen van de achtergrond van onze vrijwilligers.

Een integraal onderdeel van ons proces is het aanvragen van een Verklaring omtrent gedrag (VOG). Deze aanvraag verzorgen wij kosteloos bij Justis, wat een extra laag van zekerheid biedt over het verleden van onze vrijwilligers.

Wij hechten ook veel waarde aan de bekendheid van al onze vrijwilligers met de geldende gedragscode en gedragsregels binnen onze stichting. Daarom maken we uitgebreid kennis met deze richtlijnen en verstrekken we een exemplaar van de geldende gedragscode en gedragsregels aan elke vrijwilliger.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen om een account aan te maken bij Justis, waardoor we nog efficiënter VOG’s kunnen aanvragen en de veiligheid binnen onze stichting kunnen waarborgen. Ons doel is een transparante en zorgvuldige aanpak te hanteren, zodat iedereen die betrokken is bij onze stichting met een gerust hart kan deelnemen aan onze waardevolle initiatieven.

CoderDojo Rijnwoude maakt trots deel uit van Stichting Digikids-Rijnwoude.nl. Benieuwd naar de missie van de stichting? Neem een kijkje op www.digikids-rijnwoude.nl. We heten je van harte welkom om deel uit te maken van onze gemeenschap en samen te bouwen aan een inspirerende toekomst vol digitale mogelijkheden!