Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn

Lokale programmeerlessen bereiken nieuwe dorpen in Rijnwoude

In een streven om de wereld van programmeren toegankelijk te maken voor alle kinderen, breidt CoderDojo Rijnwoude haar programmeerlessen uit naar alle dorpskernen van voormalig Rijnwoude. Na een succesvol gesprek bij de VTC Ridderhof in Koudekerk aan den Rijn, staat ook Benthuizen op het punt om deel te nemen aan deze opwindende initiatieven.

De maandelijkse programmeersessies, waar kinderen leren hoe ze leuke games kunnen maken in Scratch en kunnen experimenteren met robotjes, vinden plaats op woensdagmiddagen tussen 13:00 en 14:30 uur in Koudekerk en op zaterdagmiddagen op hetzelfde tijdstip in Benthuizen. Deze bijeenkomsten zijn gratis en bedoeld voor kinderen tussen 7 en 17 jaar.

Echter, om deze uitbreiding mogelijk te maken, roept CoderDojo Rijnwoude de hulp in van ouders, grootouders, en handige buren met affiniteit voor computers. Programmeerkennis is niet verplicht; enthousiasme om de wereld van Scratch samen met de kinderen te ontdekken is wat telt. CoderDojo Nederland heeft voldoende materiaal beschikbaar om iedereen aan de slag te helpen.

Ben jij woonachtig in Benthuizen of Koudekerk aan den Rijn en wil je graag bijdragen als begeleider? Stuur een e-mail naar contact@coderdojo-rijnwoude.nl zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

Woon jij in Benthuizen of Koudekerk aan den Rijn en zou je graag willen deelnemen als programmeerdeelnemer? Stuur alvast je gegevens naar contact@coderdojo-rijnwoude.nl. We nemen contact met je op zodra we voldoende begeleiders hebben gevonden. En maak je geen zorgen als je geen ervaring hebt met programmeren; we werken met laagdrempelig materiaal waarmee je zelf kunt oefenen.

Deze uitbreiding belooft niet alleen nieuwe kansen voor kinderen om hun digitale creativiteit te verkennen, maar ook een gemeenschapsgevoel te creƫren door samenwerking tussen jonge enthousiastelingen en lokale bewoners. Laten we samen de wereld van codering ontdekken en de toekomst van technologie vormgeven!

Dit vind je misschien ook leuk...