Kinderen duiken in de wereld van programmeren bij CoderDojo Rijnwoude

Afgelopen zaterdag was dorpshuis de Tas in Benthuizen het epicentrum van creativiteit en technologie, want daar vond weer een sessie van CoderDojo plaats. Deze keer kregen kinderen weer de kans om hun programmeervaardigheden te ontwikkelen in een stimulerende omgeving waarin leren en plezier hand in hand gaan.

Bij CoderDojo draait alles om zelfgestuurd leren, waarbij kinderen hun eigen tempo bepalen terwijl ze de geheimen van programmeren ontdekken. Een favoriet onder de jonge deelnemers blijft Scratch, een visuele programmeertaal die het maken van animaties en games op een leuke en toegankelijke manier mogelijk maakt.

Na een boeiende sessie met Scratch, gingen sommige kinderen nog een stap verder door zich te verdiepen in HackShield. Dit spannende spel is niet alleen leuk, maar leert kinderen ook de essentiële principes van online veiligheid. Van het herkennen van phishing-aanvallen tot het beschermen van persoonlijke informatie, HackShield bereidt jonge spelers voor op de digitale wereld van vandaag en morgen.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je deelnemen aan de volgende CoderDojo Rijnwoude-editie? Goed nieuws! Hier zijn de data en locaties van de aankomende bijeenkomsten:

  • Hazerswoude-Dorp: Zondag 14 april 2024 (Let op! Eenmalig niet op zaterdag)
  • Benthuizen: Zaterdag 20 april 2024
  • Hazerswoude-Rijndijk: Zondag 21 april 2024

Mis deze kans niet om jouw programmeertalent te ontdekken en nieuwe digitale avonturen te beleven! Meld je snel aan via www.coderdojo-rijnwoude.nl en maak je klaar voor een geweldige dag vol plezier en ontdekkingen. We kijken er naar uit om jullie te verwelkomen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *