Algemeen

 “Junior Cyber Agents” in de strijd tegen cybercriminaliteit

Vanaf maandag 11 september krijgen kinderen in de gemeente Alphen aan den Rijn de kans om zich online in te schrijven als “Junior Cyber Agents” op de website HackShield. Als beloning wacht hun mogelijk een huldiging door de burgemeester en de lokale politie in november van dit jaar. HackShield is een online game ontworpen om kinderen tussen 8 en 12 jaar weerbaarder te maken tegen cybercriminaliteit. Door deze spannende game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents, die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaren. Hiermee leren ze niet alleen zelf waardevolle vaardigheden, maar kunnen ze ook anderen adviseren.

Als Cyber Agents in opleiding leren kinderen alles over hacken, veilig internetgebruik en online bedreigingen. Ze worden onderwezen over het belang van sterke wachtwoorden en hoe ze hun persoonlijke gegevens kunnen beschermen. Deze kennis kunnen ze delen met hun ouders en grootouders, waardoor het hele gezin profiteert van hun nieuwe vaardigheden.

De gemeente Alphen aan den Rijn speelt een cruciale rol in dit initiatief omdat de gemeente zich op allerlei manieren inzet ter versterking van de cyberweerbaarheid van de inwoners De burgemeester moedigt de kinderen persoonlijk aan om deel te nemen aan het spel en Junior Cyber Agents te worden via een videoboodschap. Later zal de burgemeester de kinderen in persoon huldigen, wat hen extra motivatie geeft om hun nieuwe kennis in de praktijk te brengen. De huldiging staat gepland voor 15 november.

Ouders kunnen samen met hun kinderen een gratis account aanmaken op de website https://nl.joinhackshield.com/nl/gemeente/Alphen%20aan%20den%20Rijn. Vervolgens kunnen ze de basistraining volgen door de eenvoudige stappen te volgen, die zich vanzelf wijzen. Doe mee en help de volgende generatie zich te wapenen tegen de gevaren van het online landschap.

Dit vind je misschien ook leuk...