Over de locatie

De dojo van Hazerswoude-Rijndijk is gevestigd in dorpshuis De Som. Meestal zitten we in het creatief lokaal, maar wanneer er een andere kinderactiviteit plaatsvindt zitten we in de huiskamer van de bibliotheek aan de grote bruine tafel. Ouders kunnen tijdens de sessies een kop koffie of thee drinken bij de bar in het dorpshuis als zij dit willen.

Na afloop van de CoderDojo-bijeenkomst is het mogelijk dat je meedoet met HackShield. HackShield is een initiatief in Nederland dat gericht is op het leren van kinderen over online veiligheid en cybersecurity. Het programma is ontwikkeld door de Politie en partners om kinderen bewust te maken van de risico’s en uitdagingen die ze online kunnen tegenkomen, zoals cyberpesten en online fraude.

HackShield maakt gebruik van een educatief spel waarin kinderen een virtuele wereld verkennen en leren hoe ze zichzelf online kunnen beschermen. Ze worden aangemoedigd om goede digitale gewoonten aan te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het herkennen van potentieel gevaarlijke situaties.

Dorpshuis De Som | Joseph Haydnlaan 5 | Hazerswoude-Rijndijk

Data en tijden

  • Zondag 21 januari 2024
  • Zondag 25 februari 2024
  • Zondag 17 maart 2024
  • Zondag 21 april 2024
  • Zondag 26 mei 2024
  • Zondag 23 juni 2024

De bijeenkomsten vinden plaats tussen 13:00 en 14:30 uur. Inloop vanaf 12:45 uur. De HackShield-bijeenkomsten zijn aansluitend van 14:45 tot 16:30 uur. Tussendoor is er een korte pauze.

Aanmelden deelname

Vul hieronder het inschrijfformulier in. Graag bij meerdere kinderen één formulier per kind versturen.

Champion dojo

Richard Brommers

Mentoren dojo

Robert-Jan Kempenaar
Vera van der Steen
Jan van der Linden
Johan Koekoek

Junior-mentor dojo

Fred Wortman

Wat kun je hier leren?

Scratch
Micro:bit
Tinkercad
HackShield

Wat neem je mee naar de sessie?

Een eigen laptop of leen er een. Wij hebben ook een beperkt aantal leenlaptops. Geef dit aan op het inschrijfformulier. Neem een USB stick mee om je werk op te slaan indien je een computer leent of maak voor Scratch een online account aan bij scratch.mit.edu/ (zodat de kinderen thuis eenvoudig verder kunnen oefenen). Wij zijn niet aansprakelijk voor schade aan zelf meegebrachte apparatuur.

Goed om te weten…

Het dorpshuis is met de auto niet bereikbaar. Geadviseerd wordt om te parkeren bij de Steijaertschool aan de Joseph Haydnlaan 1 en dan rechts om de school langs het plein het voetpad te volgen. Aan de linkerkant zie je vanzelf het dorpshuis.

Inschrijven maar !!!