Welkom bij CoderDojo Rijnwoude, het bruisende initiatief van Stichting Digikids Rijnwoude! Ons doel is eenvoudig maar krachtig: de digitale geletterdheid vergroten onder de jeugd en jongeren van Benthuizen, Koudekerk aan den Rijn, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk. Hiermee zetten we de digitale revolutie in gang in de voormalige gemeente Rijnwoude.

Maandelijks nodigen we alle enthousiaste kinderen uit om samen met ons op ontdekkingsreis te gaan in de wereld van programmeren. In de lokale dorpshuizen van elke kern organiseren we inspirerende bijeenkomsten, waar kinderen zelfstandig aan de slag kunnen met het verwerven van programmeerkennis. Met het gebruik van Scratch creƫren ze niet alleen leuke games, maar ontdekken ze ook de magie van 3D-ontwerpen met TinkerCAD en hebben ze plezier met robots en micro:bits.

En het beste van alles? Deelname is altijd gratis! We moedigen kinderen aan om hun eigen laptops mee te nemen, maar maak je geen zorgen als dat niet mogelijk is. We hebben een aantal laptops beschikbaar, zodat iedereen kan deelnemen aan deze digitale avonturen.

Aanmelden is eenvoudig! Klik gewoon op de dojo van jouw dorpskern in het menu van deze website en registreer je via Eventbrite. Wil je meer weten over wat CoderDojo precies inhoudt? Kijk dan onder het kopje “Wat is CoderDojo?” voor alle details.

Heb je nog vragen of opmerkingen? We staan altijd voor je klaar! Stuur een e-mail naar contact@coderdojo-rijnwoude.nl en we helpen je graag verder.

Benieuwd naar de missie van Stichting Digikids Rijnwoude? Neem een kijkje op onze website www.digikids-rijnwoude.nl en ontdek hoe wij de digitale toekomst van onze jeugd vormgeven.