CoderDojo Nederland viert 10-Jarig bestaan met geslaagde PartyDojo in Alphen aan den Rijn

Dit jaar markeert het 10-jarig jubileum van CoderDojo Nederland, een organisatie die zich inzet om kinderen tussen 7 en 17 jaar te leren programmeren. Als onderdeel van de viering organiseert de stichting ‘PartyDojo’s’ op verschillende locaties in samenwerking met lokale dojo’s. Afgelopen zaterdag vond zo’n feestelijke bijeenkomst plaats in het gebouw van Wolters Kluwer in Alphen aan den Rijn, waar vrijwilligers van CoderDojo Leiden, CoderDojo Alphen aan den Rijn en CoderDojo Hazerswoude-Rijndijk aanwezig waren om kinderen te assisteren en ondersteunen.

Ongeveer 70 enthousiaste kinderen meldden zich aan voor dit grootschalige evenement. De ruimte bood volop mogelijkheden om te experimenteren met Scratch, waarmee deelnemers hun eigen games konden creëren. Daarnaast konden ze 3D-ontwerpen maken met TinkerCAD en deze vervolgens tastbaar maken met een 3D-printer. Er waren ook verschillende robots aanwezig die met het programma mBlock in beweging gezet konden worden.

Vanuit CoderDojo Leiden werd een workshop over “Generatieve KI” gegeven, waarbij kunstmatige intelligentie werd gebruikt om originele media zoals tekst, afbeeldingen, video of audio te genereren op basis van aanwijzingen van gebruikers. Populaire generatieve AI-toepassingen zijn bijvoorbeeld ChatGPT, Bard, DALL-E en Midjourney. Daarnaast bood Junior IOT de mogelijkheid om LED-lampjes te solderen, waarmee kinderen hun eerste stappen konden zetten in de wereld van het Internet of Things.

Halverwege de middag werd een groepsfoto gemaakt, en ter ere van het 10-jarig bestaan kregen alle kinderen een stukje taart en limonade. Aan het einde van de middag ontvingen ze ook een mooie beker met het logo van CoderDojo als aandenken aan deze bijzondere dag. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagde viering.

CoderDojo Nederland ondersteunt de community in Nederland door communicatie tussen dojo’s te faciliteren, basisinformatie en documentatie te verstrekken voor het opzetten van een dojo, en de groei van de organisatie te bevorderen. Hierdoor wordt gegarandeerd dat dojo’s door het hele land een zo groot mogelijke impact hebben op de maatschappij.

Voor meer informatie over CoderDojo Nederland, bezoek www.coderdojo.nl. Kinderen uit de dorpskernen van de voormalige gemeente Rijnwoude die geïnteresseerd zijn om op een leuke en eenvoudige manier de wereld van het programmeren te ontdekken, kunnen terecht op www.coderdojo-rijnwoude.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *