Algemeen

CoderDojo Nederland viert haar 10e verjaardag

CoderDojo Nederland markeert een belangrijke mijlpaal, want de organisatie viert haar 10-jarig bestaan! Tijd om de confetti te laten vliegen, de ballonnen op te blazen en een stuk taart aan te snijden, want CoderDojo Nederland heeft al een decennium lang jonge geesten geïnspireerd en begeleid.

Maar wat is CoderDojo eigenlijk? Het is een prachtige open-source beweging, gestart door toegewijde vrijwilligers. Hun doel? Gratis en non-profit ontwikkelingsclubs en sessies voor jongeren mogelijk maken. Hier krijgen kinderen en jongeren tussen 5 en 17 jaar de kans om te leren programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, games te creëren en nog veel meer! Het is een omgeving waar creativiteit en educatie hand in hand gaan.

Wat maakt CoderDojo zo bijzonder? Elke Dojo heeft zijn eigen unieke stijl en aanpak, omdat ze allemaal onafhankelijk zijn. Naast het aanleren van programmeervaardigheden is het ook een geweldige gelegenheid om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen te werken. CoderDojo promoot open source en gratis software en heeft een wereldwijd netwerk van gedreven vrijwilligers. Hun motto is eenvoudig maar krachtig: “Boven Alles: Wees Cool!” Geen pesten, geen leugens, alleen maar positieve vibes.

Lokale Initiatieven van CoderDojo
Sinds 2020 organiseert Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk maandelijkse CoderDojo bijeenkomsten in dorpshuis De Som. Recentelijk hebben kinderen uit Hazerswoude-Dorp ook de mogelijkheid om deel te nemen aan bijeenkomsten in dorpshuis De Juffrouw. Vanaf 2024 zullen kinderen uit Benthuizen en Koudekerk aan den Rijn ook de wereld van programmeren kunnen verkennen, aangezien bijeenkomsten gepland zijn in de Tas en de Ridderhof. CoderDojo Hazerswoude-Rijndijk zal dan voortaan bekendstaan als CoderDojo Rijnwoude.

Het vieringsfeest
Hoe kan de 10e verjaardag het beste worden gevierd? De moederstichting en lokale Dojo’s bundelen hun krachten en organiseren een speciaal feest voor kinderen. CoderDojo Rijnwoude en andere Dojo’s in Alphen aan den Rijn, Leiden en De Groene Venen werken samen om dit evenement mogelijk te maken.

Wanneer en Waar?
Op 11 november 2023, van 13.00 tot 16.00 uur op Zuidpoolsingel 2, 2408 ZE, Alphen aan den Rijn.

Het Programma?
Bij dit feest, gehouden op de prachtige locatie van Wolters Kluwer, kunnen deelnemers aan de slag met Scratch, ontdekken ze de wereld van robots en nemen ze deel aan een workshop over Junior IoT. En natuurlijk staat er taart op het menu! Maak nieuwe vrienden van andere Dojo’s en we hebben zelfs een leuke verrassing voor jullie in petto.

Aanmelden is verplicht, dus zorg ervoor dat je erbij bent. Dit wordt een feestje om nooit te vergeten! Klik op de volgende link om je aan te melden: Aanmelden.

CoderDojo Nederland heeft in deze 10 jaar een onuitwisbare indruk achtergelaten en blijft jonge geesten inspireren om te leren, te creëren en te groeien.

Dit vind je misschien ook leuk...